Újbudát is bevette a Guri Sörfőzde, amely hirdeti: lehet csúcsminőségű sört készíteni, elérhető áron. A pandémia idején nem kis bravúr, hogy a Jászapáti székhelyű kisüzemi főzde fejlődni és terjeszkedni tud! Hogy miként, abba Urbán Imre és fia, ifjabb Urbán Imre, a főzde alapítója és sörmestere avatta be az érdeklődőket szeptember 26-án, legújabb serházuk hivatalos megnyitóján.

Guri partnertalálkozó 2020

A sörkóstolóval egybekötött bemutatkozón elhangzott, hogy az 1993-ban alapított családi vállalkozás, hitelek, kölcsönök nélkül vált mára az ország egyik legnagyobb kisüzemi főzdéjévé. A szortiment hihetetlenül gazdag, több mint 25 féle sört készítenek, amelyek sorra nyerik a nemzetközi díjakat. Például Magyarországon csak ők használhatják az arany sörplakettet, amelyet három sörükkel, A Keresztapával, a Guri Meggyessel és a Guri Szilvással nyertek el.

A Guri (a név a főzdealapító becenevéből jön) nem csak a sörhöz, hanem az üzlethez is ért, ezt mutatja az általánostól eltérő értékesítési módszerük. Söreiket nem a megszokott kiskereskedelmi csatornákon, hanem saját serház-partnerhálózatukon keresztül kínálják. Ezáltal, minden egyes liter sör útját végig tudják kísérni a főzdétől a pohárig. Minden Guri serházban speciális hűtőházat alakítottak ki a hordók tárolására. A sör, mint élő anyag minősége ugyanis nagyban függ a megfelelő hőmérséklettől. A serházban kicsapolt friss sör íze olyan, mintha csak a főzdében csapolták volna. „Én akkor vagyok elégedett, ha a sörfőzde, a vendéglátó és maga a vendég is elégedett” – foglalta össze hitvallását Urbán Imre.

Megnyitott a Guri Serház Újbuda
Megnyitott a Guri Serház Újbuda

Ifj. Urbán Imre a sörfőzés, kóstolás, na és persze a versenyek világába avatta be a közönséget. Imi a főzőüstök mellett nőtt fel, így nem volt kérdés számára, hogy mivel szeretne majd foglalkozni: kitanulta a mesterség csínját-bínját. Mára évi többszázezer liternyi sört főz, versenyeken indul és ő maga is bíráskodik. A már bizonyított receptek mellett, mindig újabb és újabb különlegességekkel lepi meg a rajongókat. Az újbudai megnyitón 5 sörén keresztül (Guri Pils, Bajor Búza, Prototype, A Keresztapa, Delírium) mutatta be a sörkóstolás lépéseit. Figyeljük meg a színét, a tisztaságát, szagoljuk meg az illatát, majd kortyoljunk bele. Azt is megtudtuk, hogy a sörbírák „igazi punkok”, mivel a kóstolás utolsó lépéseként meg is kell inni a sört. Így állapíthatjuk meg az utóízét.

A Guri titka tehát egyszerűen a szinergia, amelyhez a család szakértelme, lelkiismeretes munkája, a serházak őszinte, jó hangulata, na és természetesen a Guri sörök fogyasztói járulnak hozzá.

Megnyitott a Guri Serház Újbuda
Megnyitott a Guri Serház Újbuda