A koronavírus terjedése ellen foganatosított korlátozó intézkedések a kisüzemi sörfőzdéket sem kímélik, hiszen egyre több viszonteladó zár be, a tavaszi, nyári rendezvények elmaradnak. A GURI Sörfőzde tulajdonosát és sörfőző mesterét, id. és ifjabb Urbán Imrét kérdeztük a helyzet kapcsán.

id. és ifjabb Urbán Imre

id. és ifjabb Urbán Imre

Mik a komolyabb korlátozó intézkedések után eltelt egy-két hét tapasztalatai, hogyan érinti a GURIt a járvány?

Természetesen mi is komolyan megéreztük a korlátozó intézkedések hatását. Viszont úgy tűnik, hogy jó ötlet volt összekapcsolni a sörfőzdét a serházakkal. A serházainkban most ugyan nem lehet fogyasztani sört 15 óra után, de elvitelre minden további nélkül értékesíteni lehet söreinket. Ez azt jelenti, hogy legalább nem 100%-os a visszaesés, hanem folyik valamennyi termelés és értékesítés. Ennek következtében, mi és a serházaink nagy része talpon tudunk maradni.

Hogyan tudjátok beszerezni az alapanyagokat?

Az alapanyagok tekintetében nincs félnivalónk, mivel (a járványtól függetlenül) már az év elején feltöltöttük raktárainkat, készleteink hosszú időre elegendőek.

Mik a terveitek a következő hónapokra?

Első lépésben telefőzzük a sörfőzdéket, annak érdekében, hogy amikor vége szakad ennek a nehéz időszaknak és megnő a kereslet a termékeink iránt, akkor megfelelően ki tudjuk szolgálni a vevőinket.

Második lépésben pedig olyan karbantartási, illetve fejlesztési feladatokat végzünk el, mint az új tartályok beállítása vagy a sörfőzde területének növelése.

A sörök eltarthatóságával kapcsolatban nincs ok az aggodalomra, elvégre söreink akár évekig is elállnak,(Black Mamma 5 év után) hála a higiéniai gyakorlatunknak, sőt a többségüknek az idő különösen jót tesz.

Amit nagyon fontos elmondani, hogy cégünk rendelkezik megfelelő tartalékokkal, így nem látjuk szükségét a dolgozóink elbocsátásának.

Köszönjük az interjút, jó egészséget és jó munkát kívánunk!